Roadtrip
Vakantiewijsheden

10 wijsheden voor lange reizen over de weg

Road trips zijn een geweldige manier om het land te zien en tijd door te brengen met familie en vrienden. Maar ze kunnen ook lang, vermoeiend en stressvol zijn. Hier zijn 10 wijsheden om van je volgende road trip een succes te maken.

Plan uw route van tevoren. Bepaal uw bestemming(en) en stippel de beste route uit om er te komen. Zo voorkomt u dat u verdwaalt en tijd verspilt aan omwegen.

Neem snacks en drankjes mee. Hongerige kinderen (en volwassenen!) zijn chagrijnige kinderen (en volwassenen). Bespaar jezelf het gedoe van veelvuldige stops door voldoende snacks en drinken in te pakken voor onderweg.

Neem entertainment mee. Spelletjes, boeken, films, muziek, enz. kunnen ervoor zorgen dat de tijd sneller voorbij gaat. Zorg ervoor dat je een koptelefoon meeneemt, zodat iedereen van zijn eigen vermaak kan genieten zonder anderen te storen.

Neem vaak pauzes. Urenlang rijden kan vermoeiend zijn. Neem om de paar uur een pauze om even de benen te strekken, naar het toilet te gaan en een hapje te eten.

Deel de rijtaken. Indien mogelijk, zorg voor meerdere bestuurders zodat iedereen om de beurt achter het stuur kan zitten. Zo blijft iedereen fris en alert tijdens de reis.

Houd uw voertuig in goede staat. Pech is nooit leuk, maar al helemaal niet als je ver van huis bent. Zorg ervoor dat uw auto een onderhoudsbeurt krijgt voordat u aan een lange reis begint.

Houd u aan de bovenstaande wijsheden; Piet de Jutter wenst u een goede reis!

Laat een antwoord achter