Thuiswerken met kinderen
Alle blogs

10 wijsheden voor thuiswerken

1. Stel een schema op en houd je eraan. Thuiswerken kan heel verleidelijk zijn om de hele dag te werken, maar het is belangrijk om vaste uren te hebben en je daaraan te houden. Dit zal u helpen een gezond evenwicht tussen werk en privéleven te bewaren.

2. Kleed je aan voor het werk. Ook al werk je thuis, het is belangrijk dat je je aankleedt en gedraagt alsof je naar een kantoor gaat. Dit helpt je om gefocust en gemotiveerd te blijven.

3. Zorg voor een eigen werkruimte. Het is belangrijk om een speciale ruimte in je huis te hebben om te werken, zodat je een productieve omgeving kunt creëren.

4. Neem pauzes. Thuiswerken kan erg overweldigend zijn, dus zorg ervoor dat je regelmatig pauzes neemt om te ontspannen en te verjongen.

5. Blijf georganiseerd. Thuiswerken kan leiden tot veel afleiding, dus het is belangrijk om georganiseerd te blijven en bij te houden wat je moet doen.

6. Stel grenzen met familie en vrienden. Het is belangrijk om familie en vrienden te laten weten wanneer je werkt en wanneer niet, zodat ze je niet onnodig storen.

7. Blijf in contact met collega’s. Het is belangrijk om contact te houden met je collega’s, zelfs als je thuis werkt. Zo blijf je op de hoogte en voorkom je misverstanden.

8. Gebruik technologie verstandig. Er zijn veel hulpmiddelen beschikbaar om je te helpen productief te blijven terwijl je thuis werkt, dus zorg ervoor dat je ze verstandig gebruikt.

9. Zorg goed voor jezelf, zowel lichamelijk als geestelijk. Thuiswerken kan zowel lichamelijk als geestelijk belastend zijn, dus zorg goed voor jezelf om een burn-out te voorkomen.

10. Geniet ervan! Thuiswerken kan een geweldige kans zijn om meer te leren over jezelf en hoe je het beste werkt

Met deze wijsheden hoop ik (Piet de Jutter), dat je op een prettige manier thuis kan werken.