stapel geld als oplopende schulden
Alle blogs

10 wijze manieren om uw geld en schulden te beheren

Het is belangrijk dat jongeren de basisprincipes van geldbeheer begrijpen. Hoewel het ontmoedigend kan zijn om erover na te denken, hoeft het niet overweldigend te zijn. Hier zijn tien wijze tips die je zullen helpen je geld en schulden beter te beheren.

1 Maak een budget en houd je eraan. Een budget opstellen is de beste manier om greep te krijgen op uw financiën en ervoor te zorgen dat u binnen uw mogelijkheden blijft. Bepaal hoeveel u zich kunt veroorloven om elke maand uit te geven en houd uw uitgaven bij zodat u niet te veel uitgeeft.

2 Los schulden zo snel mogelijk af. Creditcardschulden kunnen snel oplopen als ze niet worden afbetaald, dus het is belangrijk om uw schulden zo snel mogelijk af te lossen. U moet ook streven naar een goede kredietwaardigheid door rekeningen altijd op tijd te betalen en het saldo op creditcards of andere leningen laag te houden.

3 Automatiseer uw spaarplan. Sparen voor de toekomst hoeft niet ingewikkeld of moeilijk te zijn; door een automatisch spaarplan op te zetten, kunt u ervoor zorgen dat er regelmatig geld wordt weggezet zonder dat u er elke maand aan hoeft te denken.

4 Geef minder uit dan je verdient. Dit is waarschijnlijk het belangrijkste principe van financiële gezondheid – als u meer uitgeeft dan u verdient, komt u in de schulden en kunt u geen geld sparen voor de toekomst of voor onverwachte uitgaven zoals autoreparaties of medische rekeningen. Bewindvoering kan hierbij helpen.


5 Beperk impulsaankopen. Impulsaankopen zijn een van de grootste slokop van onze bankrekeningen; probeer geen impulsaankopen te doen, tenzij het absoluut noodzakelijke artikelen zijn die passen in uw begrote uitgavenplan voor de maand (en zelfs dan kunt u overwegen 24 uur te wachten met de aankoop).

6 Gebruik geen creditcards voor dagelijkse uitgaven: Creditcards mogen alleen worden gebruikt voor grotere aankopen, zoals meubels of vakanties, en mogen nooit worden gebruikt voor boodschappen of andere dagelijkse uitgaven, omdat ze meestal een hoge rente hebben die na verloop van tijd snel kan oplopen als ze niet maandelijks volledig worden afbetaald.

7 Houd bankafschriften goed in de gaten: Het is belangrijk om elke maand uw bankafschrift in de gaten te houden, zodat u eventuele fouten of pogingen tot fraude snel kunt opvangen voordat het grote problemen worden die uw financiële gezondheid beïnvloeden….

8 Investeer in jezelf: Investeren in jezelf gaat niet alleen over het volgen van lessen-het kan ook betekenen dat je investeert in carrièreontwikkelingsactiviteiten zoals netwerkevenementen of seminars…. Het kan ook betekenen dat je investeert in hobby’s zoals schilderlessen of workshops fotografie… Door nu in jezelf te investeren, maak je jezelf klaar voor succes later…

9 Spaar vroeg voor je pensioen: Pensioen lijkt misschien ver weg als je jong bent, maar nu sparen betekent dat als je met pensioen gaat, je geen grote schulden uit vroegere jaren hebt die eerst moeten worden afbetaald. Bovendien krijgt de samengestelde interest de tijd om zijn werk te doen… Zelfs kleine bedragen die je nu spaart, zullen na verloop van tijd exponentieel groeien…

10 Blijf op de hoogte van financieel nieuws: Het loont (letterlijk) om op de hoogte te blijven van veranderingen in de belastingwetgeving, nieuwe investeringsmogelijkheden en ander financieel nieuws, omdat deze veranderingen mogelijk van invloed kunnen zijn op hoeveel geld er uiteindelijk elk jaar na belastingen beschikbaar is. Op de hoogte blijven is een van de beste manieren om ervoor te zorgen dat uw financiën over het algemeen gezond blijven.

De belangrijkste conclusie: geld beheren hoeft niet moeilijk te zijn! Met wat basiskennis van de beginselen van persoonlijke financiën en goede besluitvormingsvaardigheden kan iedereen leren hoe je je geld en schulden goed beheert, terwijl je aan het eind van elke maand nog ruimte overhoudt voor leuke dingen! Het volgen van deze tien wijsheden zal jongeren op weg zetten naar een zekere financiële toekomst, waarin ze kunnen genieten van het leven zonder de hele dag te hoeven stressen over hun financiën!